Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί...

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εισαγωγή φοιτητών:
Περίπου 1000 προπτυχιακοί φοιτητές γίνονται δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κάθε χρόνο.  Οι προπτυχιακοί φοιτητές, στην πλειοψηφία τους, γίνονται δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, βάσει των Παγκύπριων Εξετάσεων οι οποίες είναι εισαγωγικές εξετάσεις που διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές γίνονται δεκτοί στο πανεπιστήμιο βάσει άλλων κριτηρίων και διαδικασιών που συνάδουν με τις καθιερωμένες πρακτικές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.
Διεθνείς φοιτητές οι οποίοι κατέχουν απολυτήριο εξατάξιας σχολής μέσης εκπαίδευσης αναγνωρισμένης από τις αρμόδιες αρχές της χώρας στην οποία λειτουργεί και οι οποίοι κατέχουν καλή γνώση της Ελληνικής ή/και της Τουρκικής μπορούν να γίνουν δεκτοί βάσει των εξετάσεων GCE ή GCSE ή άλλων παρόμοιων εξετάσεων ή βάσει επιτυχίας σε ειδικές εξετάσεις οι οποίες διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.



Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προϋποθέσεις Εισαγωγής Προπτυχιακά προγράμματα:
Απαραίτητη προϋπόθεση για εισδοχή σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί η κατοχή απολυτηρίου λυκείου (ή εξατάξιου γυμνασίου).

Μεταπτυχιακά προγράμματα:
Απαραίτητη προϋπόθεση για εισδοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί η κατοχή πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Για τις επιμέρους απαραίτητες προϋποθέσεις εισαγωγής που μπορεί να ισχύουν, υπάρχει η σχετική ενημέρωση σε κάθε πρόγραμμα χωριστά. 

Διδακτορικά προγράμματα:
Απαραίτητη προϋπόθεση για εισδοχή σε διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών επιπέδου μάστερ από αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Για τις επιμέρους απαραίτητες προϋποθέσεις εισαγωγής που μπορεί να ισχύουν, υπάρχει η σχετική ενημέρωση σε κάθε πρόγραμμα χωριστά.

Οι φοιτητές που θα κληθούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών του ΑΠΚΥ και που πληρούν τα ελάχιστα τυπικά προσόντα, θα επιλεγούν με αλγόριθμο τυχαίας κατανομής θέσης. Τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για το κάθε πρόγραμμα σπουδών, μπορείτε να τα βρείτε κάτω από την Ενότητα Σπουδές στο ΑΠΚΥ.

Στα διδακτορικά προγράμματα σπουδών η επιλογή γίνεται από τριμελή επιτροπή Ακαδημαϊκών
.  



Αλλοδαποί Φοιτητές

Εισδοχή Φοιτητών

Για εισδοχή στα προγράμματα που προσφέρονται από δημόσια πανεπιστήμια και σχολές ανώτερης εκπαίδευσης απαιτείται απολυτήριο σχολής Μέσης εκπαίδευσης ή αντίστοιχο προσόν, καθώς και επιτυχία στις Παγκύπριες Εισαγωγικές Εξετάσεις. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούν απολυτήριο σχολής Μέσης εκπαίδευσης και καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου