Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί...

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Υποχρεωτική η εκπαίδευση για τους μαθητές. Όχι ένα αποκλειστικό μοντέλο εκπαίδευσης.

Η φοίτηση είναι από το νόμο υποχρεωτική.  (Σύνταγμα της Ελλάδος)
"3. Tα έτη υπoχρεωτικής φoίτησης δεν μπoρεί να είναι λιγότερα από εννέα. 
4. Όλoι oι Έλληνες έχoυν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. 

Το Clonlara School είναι ένα ιδιωτικό , νόμιμο και με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολείο στο Michigan, το οποίο στοχεύει ουσιαστικά στους ίδιους στόχους που έχουν και τα προγράμματα άλλων χωρών όπως και της Ελλάδας. 

Αυτό που στο οποίο διαφέρει από τα άλλα σχολεία, είναι στην ισχυρή πεποίθηση ότι ο μαθητής μαθαίνει καλύτερα όταν έχει ο ίδιος διάθεση να μάθει, και μέσω δραστηριοτήτων που ταιριάζουν στον ίδιο. Αυτό εφαρμόζουν εδώ και 50 χρόνια. Η εμπειρία τους έχει δείξει ότι το σύστημα αυτό δουλεύει.

Πιστεύουν ότι η μάθηση αρχίζει με την περιέργεια του μαθητή. Από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη, κάθε μαθητής του Clonlara μαθαίνει μέσω μίας εξατομικευμένης, ουσιαστικής και σχετικής με τον μαθητή διαδικασίας που ονομάζεται Μάθηση Πλήρους Κύκλου. Αυτή η μέθοδος που βασίζεται στην έρευνα ενθαρρύνει τους μαθητές να διατυπώνουν ερωτήσεις και να ανακαλύπτουν απαντήσεις σχετικά με θέματα που τραβούν την προσοχή τους, τους οδηγούν σε βαθύτερη κατανόηση την οποία είναι ικανοί να μοιραστούν , να δοκιμάσουν και να επεκτείνουν.

Παρά ταύτα το σχολείο Clonlara δεν απαιτεί από τους μαθητές και τους γονείς τους ή τους δασκάλους που έχουν αναλάβει την εκπαίδευσή τους να ακολουθήσουν κατά γράμμα μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Είναι απολύτως ευπρόσδεκτες και οι οικογένειες που θέλουν μία αυστηρά προγραμματισμένη εκπαίδευση, βασισμένη στα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υπάρχουν ως προτεινόμενα μοντέλα από εκπαιδευτικούς, είτε στα δοκιμασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα των χωρών στις οποίες ζει ο μαθητής.

Προορισμός του μαθητή είναι η ετοιμότητα για τη ζωή ως ενήλικας.
Ο δρόμος όμως για να φτάσει στον προορισμό αυτό μπορεί να διαφέρει για κάθε οικογένεια, αλλά και για κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου