Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί...

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ερώτημα και απάντηση ΥΠΕΠΘ για μετεγγραφή μαθητών μέσης εκπαίδευσης από σχολεία του εξωτερικού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ

Γειά σας,

θα ήθελα να ενημερωθώ για το τι ισχύει για να γίνει μία μετεγγραφή έλληνα μαθητή που φοιτά σε ξένο σχολείο (πχ στην Αμερική) σε ηλικία γυμνασίου, σε ελληνικό γυμνάσιο στην Ελλάδα.
Παρακαλώ, να παρατεθεί η αντίστοιχη νομοθεσία.

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΠΘ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σχετικά με την εγγραφή μαθητών από σχολεία του εξωτερικού»
Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ.
105394/ΓΔ4/23-6-2017 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Απαντώντας στο από 22-6-2017 ηλεκτρονικό μήνυμά σας, σχετικά με την εγγραφή μαθητών από ξένα σχολεία του εξωτερικού σε σχολικές μονάδες της χώρας, κατά το μέρος που αφορά τη Διεύθυνσή μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το αρ. 3 του π.δ. 182/84 «Μαθητές, κάτοχοι ενδεικτικού ή αποδεικτικού σπουδών ή άλλου σχετικού αποδεικτικού στοιχείου της μαθητικής κατάστασης τους ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό και είναι αντίστοιχο των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα, εγγράφονται χωρίς κατατακτήρια εξέταση οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους σε αντίστοιχη τάξη των δημόσιων ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της Ελλάδας, η οποία καθορίζεται από τον οικείο προϊστάμενο Δ/νσης ή Γραφείου Μέσης Εκπαίδευσης», προσκομίζοντας τον τίτλο σπουδών της τελευταίας μαθητικής τους κατάστασης επίσημα μεταφρασμένο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ ́ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
----

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου